Turun Wushu Kungfu Seura ry

Kurssit

Syyskausi 17.8.-20.12.2020

Wushu

Harjoitustilana toimii Liikuntakeskus Alfan kamppailulajisali osoitteessa Raunistulantie 15 C, 20300 Turku. Tilassa on liikuntarannekkeella toimiva kulkuportti. Lue lisää liikuntarannekkeesta sivun alareunasta. Kursseille ilmoittaudutaan etukäteen osoitteeseen valmentajat@twks.fi. Ensimmäinen kokeilukerta on ilmainen.

Harjoitusasuksi sopii mukava liikunta-asu. Oman ja kanssaharjoittelijoiden turvallisuuden takaamiseksi kaikki korut on otettava pois, kynnet pidettävä lyhyenä ja pitkät hiukset kiinni. Silmälasien käyttö omalla vastuulla. Seuralla ei ole vakuutusta, joten tarkistathan, että tapaturmavakuutuksesi kattaa kamppailulajiharrastuksen.

Junioreiden alkeis- ja peruskurssi (7-14 v.) 21.8.-11.12.2020

Perjantaina klo 17-18 (matto 5)

Kurssimaksu 50 €, joka sisältää liikuntarannekkeen ja treenipaidan. Alle 20-vuotiaiden kulku portista on maksutonta nuorille tarkoitetulla liikuntarannekkeella.

Ilmoittaudu etukäteen osoitteeseen valmentajat@twks.fi tai hallitus@twks.fi. Sähköposteissa on ollut ongelmia, joten jos et saa vastausta muutaman päivän sisällä niin lähetä ilmoittautuminen uudestaan. Voit tarvittaessa ilmoittautua myös facebook-viestillä. Ilmoittautuminen on välttämätöntä, jotta osaamme tulla päästämään sinut portista sisään.

Juniorikurssilla harjoitellaan Shaolin-tyylin perustekniikoita sekä kevyttä akrobatiaa, kehonhallintaa, venyvyyttä, nopeutta ja reaktiokykyä hauskasti pelien ja leikkien avulla.

Junioreiden jatkokurssi 19.8.-17.12.2020

Keskiviikkona klo 17-18 (matto 1) ja torstaina klo 17-18 (matto 2)

Kurssilla harjoitellaan hieman kovemmalla tahdilla harjoittelijoiden ikä kuitenkin huomioiden.

Aikuisten alkeiskurssi 2.9.-17.12.2020

Keskiviikkona klo 18-19:30 (matto 3) ja torstaina klo 18-19:30 (matot 1-2)

Kurssimaksu 50 €, jonka lisäksi tulee rannekemaksu 2 €/kerta (alle 20-vuotiailta 0 €). Muutama ensimmäinen kokeilukerta on ilmainen, jonka jälkeen seura veloittaa sisäänpääsystä 2,5 €/kerta, jollet ole hankkinut omaa liikuntaranneketta.

Ilmoittaudu etukäteen osoitteeseen valmentajat@twks.fi tai hallitus@twks.fi. Sähköposteissa on ollut ongelmia, joten jos et saa vastausta muutaman päivän sisällä niin lähetä ilmoittautuminen uudestaan. Voit tarvittaessa ilmoittautua myös facebook-viestillä. Ilmoittautuminen on välttämätöntä, jotta osaamme tulla päästämään sinut portista sisään.

Alkeiskurssilla harjoitellaan Shaolin-tyylin perustekniikoita sekä lihaskuntoa, kehonhallintaa ja venyvyyttä. Alkeiskurssi kestää noin puoli vuotta, ja sen suoritettuaan harjoittelija saa valkoisen vyön. Kurssilla on viitteellinen 15 vuoden ikäraja.

Aikuisten peruskurssi 19.8.-17.12.2020

Keskiviikkona klo 18-19:30 (matto 3) ja torstaina klo 18-19:30 (matto 1-2).

Kurssimaksu 40 € + rannekemaksu.

Alkeiskurssin käytyään harjoittelija siirtyy peruskurssille, joka tyypillisesti kestää noin vuoden tai pidempään riippuen harjoittelijan kyvyistä ja aktiivisuudesta. Peruskurssilla suoritetaan sekä keltainen että oranssi vyö, joista oranssi on huomattavasti haastavampi. Peruskurssilla harjoitellaan edelleen perustekniikoita, lihaskuntoa, kehonhallintaa ja venyvyyttä. Näiden lisäksi tehdään sovelluksia, edistyneempiä tekniikoita, liikesarjoja ja akrobatiaa.

Aikuisten jatkokurssi 19.8.-17.12.2020

Tänä syksynä yhdessä peruskurssin kanssa keskiviikkona klo 18-19:30 (matto 3) ja torstaina klo 18-19:30 (matto 1-2). Lisäksi jatkokurssilaiset voivat käydä maanantaisin edistyneiden ryhmässä tai akrobatiassa.

Kurssimaksu 40 € + rannekemaksu.

Suoritettuaan oranssin vyön harjoittelija siirtyy jatkokurssille; tyypillisesti tähän kuluu vähintään 1,5 vuotta alkeiskurssin aloittamisesta. Jatkokurssilla harjoitellaan edistyneempiä tekniikoita, sovelluksia, liikesarjoja sekä erilaisten wushuun perinteisesti kuuluvien aseiden käyttöä. Jatkokurssilla harjoitellaan myös akrobatiaa ja jatketaan edelleen lihaskunnon, kehonhallinnan ja venyvyyden kehittämistä.

Aikuisten edistyneiden kurssi 17.8.-19.12.2020

Maanantaisin klo 19:30-21 Liikuntakeskus Alfan voimistelutilassa samaan aikaan akrobatian kanssa ja lauantaisin 10.30-12 matoilla 3 ja 5. Lauantaitreenit eivät ole ohjattuja.

Kurssimaksu 40 € + rannekemaksu.

Harjoittelija siirtyy edistyneiden ryhmään, kun valmentaja katsoo tämän osaavan alkeis-, perus- ja jatkokurssin tekniikat riittävän hyvin. Tämän jälkeen harjoittelija pystyy itse vaikuttamaan harjoittelun sisältöön ja keskittymään itseään eniten kiinnostaviin osa-alueisiin.

Akrobatia 17.8.-14.12.2020

Maanantaisin klo 19:30-21 Liikuntakeskus Alfan VOIMISTELUTILASSA. Akrobatia on ITSENÄINEN kurssi, jolle voi osallistua, vaikka ei harjoittelisi wushua. Wushun perusteiden hallinta on kuitenkin suotavaa.

Kurssimaksu 20 € + rannekemaksu.

Uusi harjoittelija, ilmoittaudu etukäteen osoitteeseen valmentajat@twks.fi tai hallitus@twks.fi. Sähköposteissa on ollut ongelmia, joten jos et saa vastausta muutaman päivän sisällä niin lähetä ilmoittautuminen uudestaan. Voit tarvittaessa ilmoittautua myös facebook-viestillä. Ilmoittautuminen on välttämätöntä, jotta osaamme tulla päästämään sinut portista sisään.

Kurssilla harjoitellaan perusakrobatiaa aina kärrynpyöristä erilaisiin voltteihin sekä wushulle tyypillisiä hyppypotkuja ja vaikeusliikkeitä (nandu). Harjoittelussa huomioidaan harjoittelijoiden lähtötaso. Kurssilla harjoitellaan myös kehonhallintaa, lihaskuntoa ja venyvyyttä.

Vapaavuoro/perhekungfu 22.8.-20.12.2020

Sunnuntaisin klo 16.30-18.00 matolla 1. Vuorolla ei ole ohjausta, jotta harjoittelijat voivat keskittyä haluamiinsa asioihin häiritsemättä muita. Myös lapsensa/vanhempansa kanssa voi tulla harrastamaan kungfua. Vuoro on avoin kaikille jäsenmaksun maksaneille jäsenille jotka haluavat kehittää omaa kungfuaan itsenäisesti.

Kesätreenit 1.6.2020-16.8.2020

Kesätreenit pidetään maanantaisin ja torstaisin klo 18-19:30 Vätinpuistossa (n. Pyörämäentie 13). Kesällä alkeis- ja peruskurssi treenaavaat keppiä ja jatkokurssi keihästä . Jos sinulla ei ole vielä keppiä tai keihästä, niin ota yhteys valmentajaasi. Treenit ovat avoimet kaikille aikuisten kursseilla treenaaville ja maksuttomat (kunhan jäsenmaksu on maksettu), eikä ilmoittautumista edellytetä. Junnukurssilaiset voivat tiedustella osallistumismahdollisuuksistaan valmentajiltaan. Treeneissä on säävaraus. Mahdollisista peruutuksista ilmoitetaan kaksi tuntia ennen treenejä sähköpostilistalla, Facebookissa ja WhatsAppissa.

Liikuntaranneke

Liikuntakeskus Alfassa on käytössä kulkuportti, joka toimii liikuntarannekkeella. Rannekkeen voi ostaa Impivaaran uimahallista (Uimahallinpolku 4) sen jälkeen, kun seura on ilmoittanut kurssilaisen tiedot liikuntapalvelukeskukselle. Jos sinulla on jo valmiiksi Turun kaupungin liikuntaranneke, voit käyttää samaa ranneketta myös Alfassa, kunhan se on ensin rekisteröity sinne. Tätä varten sinun tulee ilmoittaa valmentajallesi rannekkeen numero. Rekisteröimisessä voi kestää muutama päivä.

Rannekkeelle ladataan kerralla 10 käyntiä (20 €). Ensimmäisen lataus tehdään Impivaaran uimahallissa. Myöhemmät lataukset voi tehdä netissä verkkopankkitunnuksilla. Tällöin ranneke latautuu portilla, kun käytät sitä seuraavan kerran. Lataus tulee tehdä muutama tunti etukäteen, jotta se ehtii kirjautua järjestelmään ja ranneketta tulee käyttää viimeistään 14 päivän kuluessa latauksesta.

Ranneke maksaa 8 € ja yksi käyntikerta 2 €. Alle 20-vuotiaille käyttö on ilmaista. Juniorikurssilaisten rannekkeissa on saattajaominaisuus eli samalla rannekkeella pääsee myös saattaja harjoittelijan jälkeen. Saattaja ei kuitenkaan saa tulla harjoittelemaan.