Turun Wushu Kungfu Seura ry

Kevätkausi 7.1.-29.5.2019

 

Wushu

Harjoitustilana toimii Liikuntakeskus Alfan kamppailulajisali osoitteessa Raunistulantie 15 C, 20300 Turku. Tilassa on liikuntarannekkeella toimiva kulkuportti. Lue lisää liikuntarannekkeesta sivun alareunasta. Kursseille ilmoittaudutaan etukäteen osoitteeseen valmentajat@twks.fi. Ensimmäinen kokeilukerta on ilmainen.

Harjoitusasuksi sopii mukava liikunta-asu. Oman ja kanssaharjoittelijoiden turvallisuuden takaamiseksi kaikki korut on otettava pois, kynnet pidettävä lyhyenä ja pitkät hiukset kiinni. Silmälasien käyttö omalla vastuulla. Seuralla ei ole vakuutusta, joten tarkistathan, että tapaturmavakuutuksesi kattaa kamppailulajiharrastuksen.

 

– Toukokuu 6.-29.5.

Toukokuussa treenataan hieman poikkeavalla ohjelmalla. Kaikki treenit ovat avoimia kaikille alkeis-, perus- ja jatkokurssilaisille sekä edistyneille junnuille. (Tämän lisäksi perjantain junnutreenit jatkuvat normaalisti 17.5. asti ja edistyneiden junnujen treenit 29.5. asti.)

Ma 6.5. klo 19:30-21 akrobatia: hyppypotkut, kärrypyörät, liikkeiden yhdistely (permanto, Tilkka & Markus)
Ke 8.5. klo 18-19:30 jibengong ja wugulun qigong (matto 3, Huy & Emmi)
To 9.5. klo 18-19:30 pyyhkäisyt, liikesarjojen osia ja sovelluksia (matot 1-2, Martti & Huy)
La 11.5 klo 10-12 potkutreenit kaikille sekä liikesarjaharjoitteita jatkokurssilaisille, jibengongeja muille (matto 5, Huy & Lauri)

Ma 13.5. klo 19:30-21 akrobatia: hyppypotkut, kärrypyörät, liikkeiden yhdistely (permanto, Tilkka & Markus)
Ke 15.5. klo 18-19:30 jibengong ja wugulun qigong (matto 3, Huy & Emmi)
To 16.5. klo 18-19:30 pyyhkäisyt, liikesarjojen osia ja sovelluksia (matot 1-2, Martti & Huy)
La 18.5. klo 10-12 potkutreenit kaikille sekä liikesarjaharjoitteita jatkokurssilaisille, jibengongeja muille (matto 5, Huy & Lauri)

Ma 20.5. klo 19:30-21 akrobatia: hyppypotkut, kärrypyörät, liikkeiden yhdistely (permanto, Tilkka & Markus)
Ke 22.5. klo 18-19:30 jibengong ja wugulun qigong (matto 3, Huy & Emmi)
To 23.5. klo 18-19:30 pyyhkäisyt, liikesarjojen osia ja sovelluksia (matot 1-2, Martti & Huy)
Pe 24.5. klo 17-18 kontaktimiekkaharjoitteita (matto 5, Tilkka)
La 25.5. klo 10-12 sandan perusteita, lyöntejä, potkuja ja heittoja; mahdollisuus myös otteluun, jos on hanskat, säärisuojat ja hammassuojat (matto 5, Mehdi & Anil)

Ma 27.5. klo 19:30-21 akrobatia: hyppypotkut, kärrypyörät, liikkeiden yhdistely (permanto, Tilkka & Markus)
Ke 29.5. klo 18-19:30 jibengong ja wugulun qigong (matto 3, Huy & Emmi)

Huomaathan, että lauantaitreenit alkavat jo kymmeneltä!

 

– Junioreiden alkeis- ja peruskurssi (7-14 v.) 11.1.-17.5.

Perjantaina klo 17-18 (matto 5)

Kurssimaksu 50 €, joka sisältää liikuntarannekkeen ja treenipaidan. Alle 20-vuotiaiden kulku portista on maksutonta nuorille tarkoitetulla liikuntarannekkeella.

Ilmoittaudu etukäteen osoitteeseen valmentajat@twks.fi tai hallitus@twks.fi. Sähköposteissa on ollut ongelmia, joten jos et saa vastausta muutaman päivän sisällä niin lähetä ilmoittautuminen uudestaan. Voit tarvittaessa ilmoittautua myös facebook-viestillä. Ilmoittautuminen on välttämätöntä, jotta osaamme tulla päästämään sinut portista sisään.

Juniorikurssilla harjoitellaan Shaolin-tyylin perustekniikoita sekä kevyttä akrobatiaa, kehonhallintaa, venyvyyttä, nopeutta ja reaktiokykyä hauskasti pelien ja leikkien avulla.

 

– Junioreiden jatkokurssi 9.1.-29.5.

Keskiviikkona klo 17-18 (matto 1) ja torstaina klo 17-18 (matto 2)

Kurssilla harjoitellaan hieman kovemmalla tahdilla harjoittelijoiden ikä kuitenkin huomioiden.

 

– Aikuisten alkeiskurssi 23.1.-29.5.

Keskiviikkona klo 18-19:30 (matto 3) ja torstaina klo 18-19:30 (matto 1-2)

Kurssimaksu 40 €, jonka lisäksi tulee rannekemaksu 2 €/kerta (alle 20-vuotiailta 0 €). Ensimmäinen kokeilukerta on ilmainen, jonka jälkeen seura veloittaa sisäänpääsystä 2,5 €/kerta, jollet ole hankkinut omaa liikuntaranneketta.

Ilmoittaudu etukäteen osoitteeseen valmentajat@twks.fi tai hallitus@twks.fi. Sähköposteissa on ollut ongelmia, joten jos et saa vastausta muutaman päivän sisällä niin lähetä ilmoittautuminen uudestaan. Voit tarvittaessa ilmoittautua myös facebook-viestillä. Ilmoittautuminen on välttämätöntä, jotta osaamme tulla päästämään sinut portista sisään.

Alkeiskurssilla harjoitellaan Shaolin-tyylin perustekniikoita sekä lihaskuntoa, kehonhallintaa ja venyvyyttä. Alkeiskurssi kestää noin puoli vuotta. Kurssilla on viitteellinen 15 vuoden ikäraja.

 
– Aikuisten peruskurssi 9.1.-29.5.

Keskiviikkona klo 18-19:30 (matto 3) ja torstaina klo 18-19:30 (matto 1-2). Lisäksi peruskurssilaiset voivat halutessaan osallistua lauantaina jatkokurssin treeneihin klo 10:30-12 (matto 5).

Kurssimaksu 40 € + rannekemaksu.

Alkeiskurssin käytyään harjoittelija siirtyy peruskurssille, joka kestää noin vuoden. Peruskurssilla harjoitellaan edelleen perustekniikoita, lihaskuntoa, kehonhallintaa ja venyvyyttä. Näiden lisäksi tehdään sovelluksia, edistyneempiä tekniikoita, liikesarjoja ja akrobatiaa.

 
– Aikuisten jatkokurssi ja edistyneet 10.1.-29.5.

Torstaina klo 18-19:30 (matto 1-2) ja lauantaina klo 10:30-12 (matto 5). Lisäksi jatkokurssilaiset voivat halutessaan osallistua keskiviikkona peruskurssin treeneihin klo 18-19:30 (matto 3).

Kurssimaksu 40 € + rannekemaksu.

Noin 1,5 vuoden harjoittelun jälkeen harjoittelija siirtyy jatkokurssille. Jatkokurssilla harjoitellaan edistyneempiä tekniikoita, sovelluksia, liikesarjoja sekä erilaisten wushuun perinteisesti kuuluvien aseiden käyttöä. Jatkokurssilla harjoitellaan myös akrobatiaa ja jatketaan edelleen lihaskunnon, kehonhallinnan ja venyvyyden kehittämistä.

Harjoittelija siirtyy edistyneiden ryhmään, kun valmentaja katsoo tämän osaavan alkeis-, perus- ja jatkokurssin tekniikat riittävän hyvin. Tämän jälkeen harjoittelija pystyy itse vaikuttamaan harjoittelun sisältöön ja keskittymään itseään eniten kiinnostaviin osa-alueisiin.

 

Akrobatia 7.1.-27.5.

Maanantaisin klo 19:30-21 Liikuntakeskus Alfan VOIMISTELUTILASSA. Akrobatia on ITSENÄINEN kurssi, jolle voi osallistua, vaikka ei harjoittelisi wushua. Wushun perusteiden hallinta on kuitenkin suotavaa.

Kurssimaksu 20 € + rannekemaksu. Jos osallistut jollekin wushu-kurssille, voit osallistua akrobatiaan pelkällä rannekemaksulla.

Uusi harjoittelija, ilmoittaudu etukäteen osoitteeseen valmentajat@twks.fi tai hallitus@twks.fi. Sähköposteissa on ollut ongelmia, joten jos et saa vastausta muutaman päivän sisällä niin lähetä ilmoittautuminen uudestaan. Voit tarvittaessa ilmoittautua myös facebook-viestillä. Ilmoittautuminen on välttämätöntä, jotta osaamme tulla päästämään sinut portista sisään.

Kurssilla harjoitellaan perusakrobatiaa aina kärrynpyöristä erilaisiin voltteihin sekä wushulle tyypillisiä hyppypotkuja ja vaikeusliikkeitä (nandu). Harjoittelussa huomioidaan harjoittelijoiden lähtötaso. Kurssilla harjoitellaan myös kehonhallintaa, lihaskuntoa ja venyvyyttä.

 

Liikuntaranneke

Liikuntakeskus Alfassa on käytössä kulkuportti, joka toimii liikuntarannekkeella. Rannekkeen voi ostaa Impivaaran uimahallista (Uimahallinpolku 4) sen jälkeen, kun seura on ilmoittanut kurssilaisen tiedot liikuntapalvelukeskukselle. Jos sinulla on jo valmiiksi Turun kaupungin liikuntaranneke, voit käyttää samaa ranneketta myös Alfassa, kunhan se on ensin rekisteröity sinne. Tätä varten sinun tulee ilmoittaa valmentajallesi rannekkeen numero. Rekisteröimisessä voi kestää muutama päivä.

Rannekkeelle ladataan kerralla 10 käyntiä (20 €). Ensimmäisen lataus tehdään Impivaaran uimahallissa. Myöhemmät lataukset voi tehdä netissä verkkopankkitunnuksilla. Tällöin ranneke latautuu portilla, kun käytät sitä seuraavan kerran. Lataus tulee tehdä muutama tunti etukäteen, jotta se ehtii kirjautua järjestelmään ja ranneketta tulee käyttää viimeistään 14 päivän kuluessa latauksesta.

Ranneke maksaa 8 € ja yksi käyntikerta 2 €. Alle 20-vuotiaille käyttö on ilmaista. Juniorikurssilaisten rannekkeissa on saattajaominaisuus eli samalla rannekkeella pääsee myös saattaja harjoittelijan jälkeen. Saattaja ei kuitenkaan saa tulla harjoittelemaan.