Turun Wushu Kungfu Seura ry

Kurssit

Kesätreenit 19.6.2023-31.8.2023

Kesäkuussa treenataan keppiä ja miekkaa 19.6.,(23.6. jos on kiinnostusta) 26.6., 30.6.

 • Ke 18-19.30
 • Su 16.30-18

Heinäkuussa ei opetusta, pidetään silti yhteisiä harjoitusaikoja omaa harjoittelua ja harjoitteluseuraa varten.

 • Ke 18-19.30
 • Su 18-19.30

Elokuussa jatketaan ainakin kepin opetusta. 

 • Ti 17-18 junnut

 

 • Su 18-19.30 aikuiset
 • Su 16.30-18

Sään salliessa keppiviikonloppu la-su 3.-4.8.2024 ulkona klo 12-14 ja 15-17 (välissä ruokatauko). Tarkoituksena on opetella pikatahtiin peruskeppisarja gunshu, jonka hiomista jatketaan kesäharjoituksissa.

Kesätreenit Vätinpuistossa (n. Pyörämäentie 13) Alkeis- ja peruskurssi treenaavaat kepin perusteita sekä gunshu-sarjaa, jatkokurssi joko keihästä, sapelia, tai suoraa miekkaa. Jos sinulla ei ole vielä keppiä tai miekkaa, ota yhteys valmentajaasi. Treenit ovat avoimet kaikille aikuisten kursseilla treenaaville ja maksuttomat (kunhan jäsenmaksu on maksettu), eikä ilmoittautumista edellytetä. Junnukurssilaiset voivat tiedustella osallistumismahdollisuuksistaan valmentajiltaan. Treeneissä on säävaraus. Mahdollisista peruutuksista ilmoitetaan kaksi tuntia ennen treenejä sähköpostilistalla, Facebookissa ja WhatsAppissa.

Syyskausi 13.8.-16.12.2024

 • Junioreiden alkeis- ja peruskurssi (7-14 v.): 13.8.-10.12.2024 tiistaisin  17-18, kurssimaksu 60€
 • Junioreiden jatkokurssi: 29.8.-12.12.2024 tiistaisin ja torstaisin 17-18, kurssimaksu 60€
 • Aikuisten alkeis- ja peruskurssi: 4.9.2024-12.12.2024 keskiviikkoisin ja torstaisin 18-19.30, kurssimaksu 60€
 • Jatkokurssi/edistyneet: 5.9.-15.12.2024 torstaisin 18-19.30 ja sunnuntaisin 16.30-18, kurssimaksu 60€
 • Akrobatia: 19.8.-16.12.2024 maanantaisin klo 19.30-21.00, kurssimaksu 20€
 • Perhekungfu: 1.9.-15.12.2024 sunnuntaisin 16.30-18, kurssimaksu 20€/hlö

Aikuisten alkeiskurssiin neljä ilmaista kokeilukertaa!
Muihin kursseihin kaksi ilmaista kokeilukertaa!

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu sähköpostilla osoitteeseen valmentajat@twks.fi. Kurssit alkavat elo-syyskuussa ja tammikuussa, mutta uusia harjoittelijoita otetaan mukaan pitkin vuotta. Voit myös tulla kokeilemaan; kokeilukerta on ilmainen.

Paikka ja harjoittelu

Harjoitustilana toimii Liikuntakeskus Alfan kamppailulajisali osoitteessa Raunistulantie 15 C, 20300 Turku. Tilassa on liikuntarannekkeella toimiva kulkuportti. Lisää liikuntarannekkeesta.

Harjoitusasuksi sopii mukava liikunta-asu. Ota mukaasi myös pieni pyyhe ja sandaalit tms.; välttääksemme tuomasta likaa matoille pese jalkasi pukuhuoneessa ja kävele sandaaleilla tatameille. Vaihtoehtoisesti tatamilla voi käyttää myös esim. Kwon-merkkisiä kungfukenkiä tai vastaavia.

Oman ja kanssaharjoittelijoiden turvallisuuden takaamiseksi kaikki korut on otettava pois, kynnet pidettävä lyhyenä ja pitkät hiukset kiinni. Silmälasien käyttö omalla vastuulla. Seuralla ei ole vakuutusta, joten tarkistathan, että tapaturmavakuutuksesi kattaa kamppailulajiharrastuksen.

Junioreiden alkeis- ja peruskurssi (7-14 v.)

Tiistaina klo 17-18 (matot 3 ja 4)

Kurssimaksu 60 €, joka sisältää liikuntarannekkeen ja treenipaidan. Alle 20-vuotiaiden kulku portista on maksutonta nuorille tarkoitetulla liikuntarannekkeella.

Ilmoittaudu etukäteen osoitteeseen valmentajat@twks.fi tai hallitus@twks.fi. Sähköposteissa on ollut ongelmia, joten jos et saa vastausta muutaman päivän sisällä niin lähetä ilmoittautuminen uudestaan. Voit tarvittaessa ilmoittautua myös facebook-viestillä. Ilmoittautuminen on välttämätöntä, jotta osaamme tulla päästämään sinut portista sisään.

Juniorikurssilla harjoitellaan Shaolin-tyylin perustekniikoita sekä kevyttä akrobatiaa, kehonhallintaa, venyvyyttä, nopeutta ja reaktiokykyä hauskasti pelien ja leikkien avulla.

Junioreiden jatkokurssi 

Tiistaina klo 17-18 (matot 3 ja 4) ja torstaina klo 17-18 (matto 2)

Kurssilla harjoitellaan hieman kovemmalla tahdilla harjoittelijoiden ikä kuitenkin huomioiden.

Aikuisten alkeiskurssi

Keskiviikkona klo 18-19:30 (matto 3) ja torstaina klo 18-19:30 (matot 1-2). Kurssi alkaa kun Liikuntakeskus Alfa aukeaa aikuisille, näillä näkymin 2.2.

Kurssimaksu 60 €, jonka lisäksi tulee rannekemaksu 2 €/kerta (alle 20-vuotiailta 0 €). Muutama ensimmäinen kokeilukerta on ilmainen, jonka jälkeen seura veloittaa sisäänpääsystä 2,5 €/kerta, jollet ole hankkinut omaa liikuntaranneketta.

Ilmoittaudu etukäteen osoitteeseen valmentajat@twks.fi tai hallitus@twks.fi. Sähköposteissa on ollut ongelmia, joten jos et saa vastausta muutaman päivän sisällä niin lähetä ilmoittautuminen uudestaan. Voit tarvittaessa ilmoittautua myös facebook-viestillä. Ilmoittautuminen on välttämätöntä, jotta osaamme tulla päästämään sinut portista sisään.

Alkeiskurssilla harjoitellaan Shaolin-tyylin perustekniikoita sekä lihaskuntoa, kehonhallintaa ja venyvyyttä. Alkeiskurssi kestää noin puoli vuotta, ja sen suoritettuaan harjoittelija saa valkoisen vyön. Kurssilla on viitteellinen 15 vuoden ikäraja.

Aikuisten peruskurssi

Keskiviikkona klo 18-19:30 (matto 3) ja torstaina klo 18-19:30 (matto 1-2).

Kurssimaksu 60 € + rannekemaksu.

Alkeiskurssin käytyään harjoittelija siirtyy peruskurssille, joka tyypillisesti kestää noin vuoden tai pidempään riippuen harjoittelijan kyvyistä ja aktiivisuudesta. Peruskurssilla suoritetaan sekä keltainen että oranssi vyö, joista oranssi on huomattavasti haastavampi. Peruskurssilla harjoitellaan edelleen perustekniikoita, lihaskuntoa, kehonhallintaa ja venyvyyttä. Näiden lisäksi tehdään sovelluksia, edistyneempiä tekniikoita, liikesarjoja ja akrobatiaa.

Aikuisten jatkokurssi

Torstaina klo 18-19:30 (matto 3) ja sunnuntaina klo 16.30-18.00 (matto 2).

Kurssimaksu 60 € + rannekemaksu.

Suoritettuaan oranssin vyön harjoittelija siirtyy jatkokurssille; tyypillisesti tähän kuluu vähintään 1,5 vuotta alkeiskurssin aloittamisesta. Jatkokurssilla harjoitellaan edistyneempiä tekniikoita, sovelluksia, liikesarjoja sekä erilaisten wushuun perinteisesti kuuluvien aseiden käyttöä. Jatkokurssilla harjoitellaan myös akrobatiaa ja jatketaan edelleen lihaskunnon, kehonhallinnan ja venyvyyden kehittämistä.

Aikuisten edistyneiden kurssi (sovitaan erikseen)

Kurssimaksu 60 € + rannekemaksu.

Harjoittelija siirtyy edistyneiden ryhmään, kun valmentaja katsoo tämän osaavan alkeis-, perus- ja jatkokurssin tekniikat riittävän hyvin. Tämän jälkeen harjoittelija pystyy itse vaikuttamaan harjoittelun sisältöön ja keskittymään itseään eniten kiinnostaviin osa-alueisiin.

Akrobatia

Maanantaisin klo 19:30-21 Liikuntakeskus Alfan VOIMISTELUTILASSA. Akrobatia on ITSENÄINEN kurssi, jolle voi osallistua, vaikka ei harjoittelisi wushua. Wushun perusteiden hallinta on kuitenkin suotavaa.

Kurssimaksu 20 € + rannekemaksu.

Uusi harjoittelija, ilmoittaudu etukäteen osoitteeseen valmentajat@twks.fi tai hallitus@twks.fi. Sähköposteissa on ollut ongelmia, joten jos et saa vastausta muutaman päivän sisällä niin lähetä ilmoittautuminen uudestaan. Voit tarvittaessa ilmoittautua myös facebook-viestillä. Ilmoittautuminen on välttämätöntä, jotta osaamme tulla päästämään sinut portista sisään.

Kurssilla harjoitellaan perusakrobatiaa aina kärrynpyöristä erilaisiin voltteihin sekä wushulle tyypillisiä hyppypotkuja ja vaikeusliikkeitä (nandu). Harjoittelussa huomioidaan harjoittelijoiden lähtötaso. Kurssilla harjoitellaan myös kehonhallintaa, lihaskuntoa ja venyvyyttä.

Perhekungfu

Sunnuntaisin klo 16.30-18.00 matolla 1.  Mahdollisuus harrastaa kungfua lapsensa/vanhempansa kanssa voi tulla harrastamaan kungfua.

Kurssimaksu 20 €/hlö + rannekemaksu; jos harjoittelija kuuluu jollekin muulle kurssille (esim. junnukurssi, alkeiskurssi), perhekungfusta ei peritä erillistä kurssimaksua.

 

Liikuntaranneke

Liikuntakeskus Alfassa on käytössä kulkuportti, joka toimii liikuntarannekkeella. Rannekkeen voi ostaa Impivaaran uimahallista (Uimahallinpolku 4) sen jälkeen, kun seura on ilmoittanut kurssilaisen tiedot liikuntapalvelukeskukselle. Jos sinulla on jo valmiiksi Turun kaupungin liikuntaranneke, voit käyttää samaa ranneketta myös Alfassa, kunhan se on ensin rekisteröity sinne. Tätä varten sinun tulee ilmoittaa valmentajallesi rannekkeen numero. Rekisteröimisessä voi kestää muutama päivä.

Rannekkeelle ladataan kerralla 10 käyntiä (20 €). Ensimmäisen lataus tehdään Impivaaran uimahallissa. Myöhemmät lataukset voi tehdä netissä verkkopankkitunnuksilla. Tällöin ranneke latautuu portilla, kun käytät sitä seuraavan kerran. Lataus tulee tehdä muutama tunti etukäteen, jotta se ehtii kirjautua järjestelmään ja ranneketta tulee käyttää viimeistään 14 päivän kuluessa latauksesta.

Ranneke maksaa 8 € ja yksi käyntikerta 2 €. Alle 20-vuotiaille käyttö on ilmaista. Juniorikurssilaisten rannekkeissa on saattajaominaisuus eli samalla rannekkeella pääsee myös saattaja harjoittelijan jälkeen. Saattaja ei kuitenkaan saa tulla harjoittelemaan.